Мая Димитрова оглави Общинския съвет на Добрич

Мая Димитрова оглави Общинския съвет на Добрич

771
0
СПОДЕЛИ

Мая Димитрова е новият председател на Общинския съвет в Добрич. Това решиха на първото си заседание новоизбраните общински съветници.
Съгласно правилника най-възрастният избран такъв – Гинка Василева пое председателската функция и проведе избора на комисия за оглавяване на председател на ОбС. Съветниците направиха две предложения за поста – Мая Димитрова и Милко Пенчев. С мнозинство от 24 гласа „за“ Мая Димитрова беше избрана за председател на Общинския съвет на Добрич. За Милко Пенчев гласувалите бяха 16.Адвокатът Мая Димитрова е председател на областната и общинската структура на БСП. Има три мандата като общински съветник в ОбС – Добрич зад гърба си.

“Убедена съм, че заедно като общински съветници ще работим за града ни, да има млади хора, да има усмихнати лица. Ще работим за бъдещето на град Добрич. Осъзнавам, че с избирането ми на председател на Общинския съвет поемам огромна отговорност. Сигурна съм, че всички общински съветници ще работим за града ни”, заяви Мая Димитрова.

Иво Пенчев, който беше председател на ОбС – Добрич през миналия мандат, приветства новоизбрания такъв.

“Вие сте новият водач на нашия Общински съвет. От опит казвам, че този венец е доста тежък. Да балансираш между политическия интерес на шест партии не е лесно, но пък е предизвикателно. Бъдете уверена в себе си. Намерете баланса между всички колеги, без да ги делите на леви и десни”, каза Иво Пенчев.

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР