Общинските съветници на БСП искат оставката на председателя на ОбС Иво Пенчев

Общинските съветници на БСП искат оставката на председателя на ОбС Иво Пенчев

497
0
СПОДЕЛИ

Мисля, че е въпрос на морален жест председателят на Общинския съвет да си подаде оставката, съобщи на пресконференция общинският съветник от БСП арх. Емилия Добрева.
Срещата с журналисти бе по повод вчерашното заседание на ОбС, на което не бе взето решение за поемането на общински дълг за довършването на блок „Добрич“.

Арх. Добрева уточни че искането за оставка на председателя на ОбС е на цялата група общински съветници на БСП.

Първо, г-н Пенчев се присъедини към подписката на желаещите да проведем извънредна сесия със същия предмет, а именно решение за теглене на дългосрочен заем, припомни арх. Добрева. Тя припомни също, че председателят на ОбС е участвал в процеса на обсъжданията и е направил предложение. „Предложението беше езуитско – да изменим целта на кредита за довършване на блок „Добрич“ и за инфраструктура, каквото и да означава това. В края на краищата г-н Пенчев не пое отговорността да гласува въобще… Очакваше се след като предложението му е прието той трябва да подкрепи“, посочи арх. Добрева.

Тя заяви: Но аз не за това искам неговата оставка, а за това, че той не гласува, не пое отговорност. По думите й, в случая партийната дисциплина е надделяла над разума и над собственото му предложение.

„И аз мисля, че трябва, редно е, ние просто да си свалим доверието от него“, заяви арх. Добрева. И допълни, че ако Иво Пенчев не си подаде оставката тя ще направя предложение в зала. „Защото декларациите, че работим в името на гражданите на град Добрич, не се покриват с демагогия и с лицемерие“, допълни общинският съветник от БСП.

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР