Корнелия Нинова към ГЕРБ: Единственото решение на проблемите щеше да е, ако...

Корнелия Нинова към ГЕРБ: Единственото решение на проблемите щеше да е, ако премиерът Борисов беше депозирал оставката на правителството в Народното събрание

463
0
СПОДЕЛИ

Познато ли ви следното: „Ние ще засилим доверието на гражданите и бизнеса в ползването на електронните услуги. Ние поставихме потребителя във фокуса на електронното управление. Ние ще продължим да учим информационните системи да си говорят помежду си и да се разбират. Ние ще продължим изграждането на облачната инфраструктура на електронното управление“. Сигурно ви е познато, все пак е част от партийната програма на ГЕРБ, ако сте я забравили. Вместо това, цял ден слушаме за сринали се дискове.

Уважаеми колеги,

Имате голям проблем в управляващата коалиция, които винаги оправдавате с това, че има управленска програма и тя се изпълнява. Имало особености между партньорите, но все пак сте я изпълнявали. Как точно изпълнявате следното: „Предоставяне на ефективни електронни административни услуги за гражданите и бизнеса и прилагане на комплексно административно обслужване“. Това е цитат от управленската програма на правителството.

Управляващи от ГЕРБ, изобщо не си изпълнявате партийната програма и управленската. Излъгахте българските избиратели и не изпълнихте това, с което спечелихте на тези избори. Говорихме за много детайли – болнични листове, досиета, преписки, щатни бройки. Никой не каза на българските граждани колко загуби икономиката от тези дни на срива на Търговския регистър. Колко загуби българският бизнес? Загуби ли нещо хазната от това? Това трябваше да бъде истинският анализ на ситуацията. Надявам се г-н Борисов, когато се прибере в МС, да уволни шефа на инспектората си, защото от министър Цачева разбрахме, че той е оневинил г-жа Даскалова.

Уважаеми колеги,

Смятам, че има два големи проблема и те са съществени за системите в България. Първият е липсата на доверие. Каквото е да направите, хората не вярват, че зад срива на Търговския регистър не стои намерение, когато той се възстанови, да има заличени данни, изтрити задължения и фирми. Това е голямото предизвикателство и затова имат вина ГЕРБ и това правителство. Г-н Цветанов, връщайте се в 1996 г., премиерът се върна и в 1997 г. Вие управлявате последните 10 години. 10 години главната вина е, че сринахте институциите и държавността. Никой не вярва, че имаше чума, никой не ви вярва, че зад ТР няма да скриете нещо, никой не ви вярва, че зад „Олимпик“ няма някаква далавера. Това е проблемът, а не техническите детайли. Вторият проблем е, че когато някой ви каже това в очите, веднага го нарочвате за превратаджия, човек извън закона, който иска да сваля легитимното правителство. Затваряте устата на всеки инакомислещ. Единственото решение на тези два проблема, щеше да бъде, ако днес, преди да излезе от сградата, премиерът Борисов беше депозирал оставката на правителството в Народното събрание.

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР