Поредна седмица на активна парламентарна дейност за БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ

Поредна седмица на активна парламентарна дейност за БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ

701
0
СПОДЕЛИ

Във фокуса на усилията на опозицията за пореден път бе здравеопазването, в което правителството води истинска война срещу българските граждани. На справедлив протест срещу политиката на здравния министър Москов, зад който вече стои единствено премиера Борисов, излязоха и личните лекари. В системата цари пълен хаос, който потвърждава мотивите за внесения от левицата вот на недоверие. Състоянието на здравната сфера е достатъчно основание не само за остав ка на министъра на здравеопазването, но и на целия кабинет.

Социалистите в парламента подложиха на критики и лобисткото законотворчество на мнозинството, което този път намери израз в поправки на Закона за местните данъци и такси. Главната им цел бе на 1 април да не влезе в сила Законът за автомобилните превози, а промените в него бяха подкрепени при първото гласуване с мнозинство, без нито един гласувал против, включително от ГЕРБ. В резултат голям брой хора ще могат да извършват дейност, отчитайки единствено лизинга на големите таксиметрови компании. С това качеството на услугата ще бъде още по-занижено и ще се създават условия да продължи практиката, ползвайки такси, хората да не знаят при какъв шофьор се качват и дали автомобилът е технически изправен. Очаква се и приходите за хазната да намалеят поне със 100 млн. лв.

БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ поднови и усилията си към нормализиране на отношенията между страните от Европейския съюз и Руската федерация. Левицата предлага проект за решение, който предвижда засилване на междупарламентарните контакти и действия на правителството за отпадане на санкционните списъци с парламентаристи. Една от причините е свързана и с необходимостта от единен отговор на предизвикателствата на тероризма.

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР