В парламента народните представители от левицата възобновиха своя инициатива за законодателни промени

В парламента народните представители от левицата възобновиха своя инициатива за законодателни промени

646
0
СПОДЕЛИ

Седмицата премина под знака на бомбените атентати в белгийската столица и опасенията за сигурността на гражданите в българската. Стана ясно е, че терористичната заплаха продължава да стои като голямо предизвикателство дори пред мощните международни съюзи и организации, в които членува и нашата страна – ЕС и НАТО. За съжаление демонстративните учения у нас и изтеклата информация за потенциална опасност в София показаха, че българските тайни служби не могат да работят тайно и че във важен проблем като борбата с тероризма отново се търси ПР-ефект. На този фон левицата изрази резерви по отношение на приемането на Закон за тероризма, с оглед на ограничаването на гражданските свободи. БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ призова и за отлагане на промените в Закона за МВР в момент, в който не е нужно системата да се разстройва допълнително.

В своите изяви и участия социалистите полагат усилия за задържане на общественото внимание върху важния за възстановяването на справедливостта в обществото ни въпрос – въвеждането на прогресивна скала за облагане доходите на физическите лица. Появиха се реакции от страна на работодателски организации срещу отпадането на плоския данък. Те са несъстоятелни, тъй като от предложението на БСП ще спечелят 90% от работещите българи, без фирмите да бъдат ощетени по никакъв начин.

В парламента народните представители от левицата възобновиха своя инициатива за законодателни промени, които да осигурят достъп на повече от 100 000 души с увреден слух и говорни нарушения до единния европейски номер за спешни повиквания 112. Депутатите социалисти разкритикуваха управляващите заради поредното отлагане на закона. БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ няма да се откаже от усилията да се сложи край на тази нетърпима ситуация за българските граждани с увреждания.

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР