В област Добрич БСП постигна най-добрия си изборен резултат в страната

В област Добрич БСП постигна най-добрия си изборен резултат в страната

752
0
СПОДЕЛИ
В Добричко бием ГЕРБ с 5 на 1, отбеляза областният председател на БСП Росен Карадимов.

На разширено заседание на областния съвет на БСП, в което се участвали и новоизбраните кметове и общински съветници на партията, е отчетено, че социалистическата партия е постигнала поставените преди изборите цели в област Добрич.

Спечелихме изборите за кмет и сме първа политическа сила в 5 общини – Каварна, Генерал Тошево, Добричка, Балчик и Тервел, а победите ни бяха постигнати при висока избирателна активност, отбеляза Росен Карадимов.

Тук е най-добрият резултат на БСП в страната, съобщи областният председател на социалистите. Добруджа е като оазис за левицата на картата на страната, каза още Росен Карадимов.

Доволни сме от резултата, горди сме с успеха, но това е само едно добро начало, заяви той.

ГЕРБ все пак взе една община в областта – Шабла, като това стана възможно благодарание и на подкрепата на местната структура на БСП, коментира Росен Карадимов. В стила на премиера ще кажа, че направихме всичко възможно да им дадем една община, пошегува се той.

Основната ни цел и в град Добрич е постигната – ГЕРБ няма абсолютно мнозинство, добави Росен Карадимов.

Нашият резултат в областта можеше да е и по-добър, но участието на много леви партии в изборите обърка избирателите, само в Шабла например левите форамации бяха 4, коментира депутатът проф. Светла Бъчварова. По нейни наблюдения все повече млади хора в Добричко припознават идеите на БСП и желаят да станат членове на партията.

Ние, общинските съветници от БСП, ще работим в името и в интересите на гражданите на Добрич, обеща Мая Димитрова.

Наред с победите на изборите за общински кметове, БСП спечели вота и в 49 села в област Добрич.

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР